İçimizdekileri Yansıtanlar

Yolda karşılaştığımız insanlar, ailemiz, arkadaşlarımız, gezdiğimiz gördüğümüz yerler vb. gibi dikkatimize çekilen her şey “İçimizdekileri yansıtanlar” kategorisine girer. Örneğin, var oluşun ikinci düzeyi olarak bilinen bitkiler âlemi bizlere içimizdeki sevgiyi yansıtır.  Doğadayken kendimizi çok iyi hissetmemizin sebebi de bundandır. Daha önce fark ettiniz mi? bilmiyorum ama sürekli negatifte olan insanlar bile doğadayken değişirler. Nasıl mı?  Oradayken “şu ağacın dalı kırılmış, diğerinin yaprakları bozulmuş, bu kuşun kanadı kısa ” şeklinde konuşmalar yapılmaz. Çünkü bitkiler âleminin sihri negatifi pozitife çevirir.

 

Güzel Türkiyem de içimizdeki sevgiyi yansıtma potansiyeli olan bir sürü yer var. İşte bende bu yaz içimdeki yansımaları keşfetmek üzere Artvin’nin Borçka ilçesine bağlı Maçahel ( Camili) köyüne gittim. Maçahel, yüksek dağlarla çevrili gizli bir yer. Kuzenimin deyimiyle “Elflerin Ülkesi”. İçerisinde 6 farklı köyü barındırıyor. Kış mevsiminden önce bu vadiden çıktınız, çıktınız, aksi takdirde kar, kış ve yüksek dağların misafiri olma olasılığınız yüksek.

 

Maçahel, doğal ormanları, genetik özelliği bozulmamış Kafkas arıları, iyi yanlarınızı yansıtmaya kararlı insanları ile ölmeden önce görülmesi gereken yerlerin başında geliyor. Dediklerine göre buradaki doğal ormanlardan,  dünyada sadece 100 tane varmış ve Maçahel, Türkiye’nin tek biyosfer rezerv alanıymış. Hatta 2005 yılında Unesco tarafından ‘İnsan ve Biyosfer Programı’ koruma ağı kapsamına alınmış. Ayrıca buranın yağmur ormanlarındakine benzer bir iklimi var.  Sizin anlayacağınız yağmur ormanlarını görmek istiyorsanız onca yolu kat edip amazona gitmenize gerek yok.

İçimdeki iyi yanları keşfetmeye, kendimi biraz daha iyi tanımaya ve negatif enerjilerde gezinmediğim halimi keşfetmeye hazırım” diyorsanız Maçahel’e bir uğrayıverin. İzin verin, Tema vakfının güzel insanları ile yöre halkı, büyük bir zorluklarla dağların tepesinde inşa ettikleri güzel evlerinde sizleri konuk etsinler.

 

Her Daim Sevgi ve Işıkla

sibel.kavunoglu

www.nefestr.com

 

 

Published in: on Aralık 27, 2013 at 5:16 pm  Yorum Yapın  

The URI to TrackBack this entry is: https://sibelkavunoglu.wordpress.com/2013/12/27/icimizdekileri-yansitanlar/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Yorum bırakın